Har man väl fått smak på det ekologiska så vänder man inte tillbaka till det konventionella igen. Skillnaden mellan en konventionell, industriellt framtagen kyckling och en kyckling som levt under humana förhållanden på ett ekoinriktat jordbruk är enorm. Den industriellt framställda kycklingen är preparerad med kemikalier och vatten för att se smakligare ut men det är en synvilla. Vid tillagning så blir bara den stackars taniga och utmärglade kycklingens lik kvar och illusionen har förångats under tillagningen. Hormoner och medicinerna finns dock kvar i köttet och det får man i sig när man äter. Mums. Tar man blodprover på en människa som lever på konventionell kost så blir resultaten skrämmande. Man är nog lyckligast så länge man låter bli. En människokropp är proppfylld av kemikalier avsedda för att få djuren att växa snabbare och all möjlig annan dynga.

Eko-kyckling

En ekologiskt framställd kyckling är som en fågel från en annan planet. Köttet är kraftigare och krymper inte under tillagning. Skillnaden är enorm från den industriellt framplågade kycklingen. Har man väl ätit en ekologisk kyckling går man ogärna tillbaka till det konventionella igen. Man kan drabbas av äckelkänslor inför den industriellt uppfödda kycklingen.

Det finns även en annan aspekt som gör det ekologiska till ett bättre val och det är behandlingen som kycklingen fått innan den miste sitt liv för att landa på svenskarnas köksbord. Grymheten i den industriella hanteringen är fruktansvärd. Allt för att svenskarna ska få sin undernärda, utmärglade fågelmiddag. En självisk och rå-kapitalistisk hantering av levande varelser. Djupt egotrippat.

Djurplågeri

Hela processen för ett konventionellt, icke-ekouppfött köttdjur är en plåga från födsel till tallriken. Ibland fraktas den här typen av köttdjur långväga under fruktansvärda förhållanden. Man kan inte upprepa för ofta hur självisk människan är och hur omänsklig och djävulsk den råa kapitalismen är. Aldrig tänker man på att det är levande varelser det handlar om. Det som ligger på din tallrik har genomgått gravt och djävulskt djurplågeri. Smaklig måltid.